vrijdag 3 maart 2023

BBB dreigt de grootste te worden in een aantal provicies

In de slag om de provincies dreigt de BBB heel groot te worden...

https://www.reddit.com/r/Politiek/comments/11fypq9/comment/jaquk83/?utm_source=share&utm_medium=web3x&utm_name=web3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button

Yeah, ik had het gezien. Het is om moedeloos van te worden. Ondertussen dreigt, zoals we al zeiden, BBB de grootste te worden in een aantal provincies. Of in ieder geval zo groot dat het echt heel lastig gaat worden...

Tja. Ik zie het ook ff niet meer. Het is het resultaat van jaren lang, ook door CDA en VVD, ontkennen dat er een probleem is. (Zowel qua stikstof als qua eigenlijk alles wat met mllieu te maken heeft. "Milieubeleid is leuk, maar we moeten nog wel kunnen blijven barbecuen", aldus ene M. Rutte dd 2019. Als je dat jaren lang aan mensen vertelt, die toch al veel liever niets doen, of zo min mogelijk aanpassen, wat verwacht je dan?

BBB is een direct gevolg van het jaren lang pappen en nathouden. Dat gaat niet langer dus nu heeft letterlijk de stront de ventilator geraakt. En nog steeds bukken de regeringspartijen, en weigert Schippers in te gaan op een stelling over stikstof die geheel in lijn is met beleid van haar eigen (!) minister.

We gaan het meemaken. Maar vrolijk wordt je er allemaal niet van.

Nabrander: Ik moet ook terug denken aan de spottende reacties van mensen op "huilende milieubeschermers", van de week. Maar ik moet zeggen dat de moed mij soms ook wel in de klompen zakt. Als je ziet hoeveel discussie er nu nog is over de staat van het miileu (ff in brede zin). Zo'n reactie van iemand die zegt: tja, 3graden gaat wel vervelend zijn, maar: "Maar het is ook weer niet alsof alles en iedereen doodgaat in een vuurzee."

Nee, tuurlijk niet. Maar het hoeft niet zo ver te komen! Maar ja, bespotten van mensen die zich hier echt zorgen over maken is makkelijker.

Ik moet (ook, ik weet het) terugdenken aan een video van toen Youtube nog maar 10 minuten mocht duren:

https://www.youtube.com/watch?v=zORv8wwiadQ

Dit is voor mij altijd een van de beste uitleggen (?) gebleven van die hele milieuproblematiek: je moet het gewoon niet willen uitproberen. De risico's zijn veel te groot.

Maar die video is 15 jaar out en 5,7 milioen keer bekeken. Wat je tegenwoordig ook haalt als je naakt in de supermarkt gaat staan en sinasappelsap over je heen gooit, of weet ik veel.

Ik heb het al eerder gezegd: we zijn slim genoeg om het milieu naar de knoppen te helpen en te dom om er op tijd iets aan te doen.

Helaas.   

Storm Beryl totaal buiten elke schaal

Iedereen die nog wilde twijfelen aan de klimaatcrisis: ik geef u storm Beryl. Totaal buiten alle "normale" stormen. Maar blijf het...