maandag 11 december 2023

Populistisch Links?

 In een post die eigenlijk over de SP ging schreef ik deze comment:

   Tijd voor links om wat dommer en harder te zijn

Ik ben het met je eens hoor, maar dat gaat toch heel lastig zijn.

Gisteren een podcast van "groene gasten" aan het luisteren, ging over de voelselproductie. Jonge vrouw, boer, doen alles Biodynamisch. Maken onbespoten voedsel op hun boerderij, helemaal vrolijk. Produceren genoeg voedsel om er van te kunnen bestaan, zullen we maar zeggen.

Maar daarmee zijn we er niet. Op die boerderij werken "mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt", mensen met een handicap, ze hebben scholen over de vloer om te laten zien hoe goed ze het wel niet doen, en zo nog een lijstje dingen.

Mijn punt is: "links" heeft gewoon een veel te groot hart om zich hard te kunnen opstellen. (Zag je wat ik deed, daar, met hart/hard? :-p )

Dan wilders: "Fuck de moslims! Zij zijn de schuld van alles!"

Kort, duidelijk. Onwaar ook, maar who the fuck cares?

Ik moet bij jouw antwoord gelijk ook terug denken aan die klimaatmars. Sterk, duidelijk signaal mogelijk. Wat doet Links? Verwatert de boel tot het op het nieuws niet meer over het klimaat gaat, maar over de ruzie over de palestijnen... En wat ziet de kiezer? Een club die zo divers is dat ze nergens meer duidelijk vooruit kunnen komen.

Zetels voor de PVV erbij, zeg ik. De afloop van de klimaatmars was de beste reclame die Wilders zich maar kan indenken.

We hebben een Linkse Wilders nodig, iemand die zegt: "ja, is allemaal heel belangrijk maar het gaat nu hier over en niet daar, dus hou ff je kop, aub." En waar dan zoveel respect voor is, dat men ook daadwerkelijk ff 5 minuten de klep houdt.

Ik had gehoopt dat Timmermans dat kon zijn, maar die is vergeten te landen en bleef boven de partijen zweven.

Jammer.

Storm Beryl totaal buiten elke schaal

Iedereen die nog wilde twijfelen aan de klimaatcrisis: ik geef u storm Beryl. Totaal buiten alle "normale" stormen. Maar blijf het...