vrijdag 1 maart 2024

Hij die zonder zonde is...

Ik erger me altijd suf aan mensen die "de moslims"  bekritiseren over hun houding tov, bijvoorbeeld, LHBTQ+ etc. Niet omdat ik tegen gelijke rechten ben voor welke groep dan ook, laat dat even helder zijn.

Het punt is meer dat "wij" (als Nederlanders, wat ook al een vrij difuus groepje is) maar een heel klein beetje verder zijn in dit proces. Heel kort geleden (1961) kon je in Nederland dit nog in de krant lezen:



Nederlanders vinden dat wij mbt de LHBTQ+ rechten verder zijn dan sommige landen nu. Dat moge zo zijn; discutabel is dat zeker. Kijk naar de walgelijke huidige herrie over die week van de lentekriebels! Een terugkerend schuimbek-feestje voor extreem rechts. "Ze maken homos van onze kinderen!" en dat soort onzin meer.

Voordat wij andere landen de maat nemen (wat iets anders is dan een 'lichtend voorbeeld' zijn!), denk even terug aan '61. Zo lang geleden is dat niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Storm Beryl totaal buiten elke schaal

Iedereen die nog wilde twijfelen aan de klimaatcrisis: ik geef u storm Beryl. Totaal buiten alle "normale" stormen. Maar blijf het...