zaterdag 16 maart 2024

Staten in de VS proberen kweekvlees maar zovast uit te bannen

Het is nog niet eens op de markt, maar in de VS zijn de eerste staten al bezig met het verbieden van kweekvlees. Hoewel ook in de VS er mensen zijn die zien dat de huidige vleesindustrie het land ver voorbij het breekpunt buigt, zijn de tegenbewegingen al weer in gezet.

Het is nog lang niet zo zeker dat kweekvlees een (veel) kleinere impact gaat hebben op het milieu,  daarvoor is het nog in een te vroeg stadium. Dat moet verder onderzocht en uitgetest worden.

Dat de vleesindustrie een dramatisch slecht effect heeft op het klimaat en milieu (niet hetzelfde!) behoeft nauwelijks meer betoog, maar voor het geval je nog overtuigd moet worden:


In australie was een farm die heel lang dacht dat min of meer klimaatneutraal vee houden wel mogelijk is. En ze hebben dat ook echt heel hard geprobeerd, maar het blijkt eigenlijk niet/nauwelijks te doen. Het enige wat er op zit (als kweekvlees niet lukt) is serieus minder vlees gaan eten. En dan niet 5 of 10% of zo, maar eens in de week wel vlees, ipv 1x in de week vegetarisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Storm Beryl totaal buiten elke schaal

Iedereen die nog wilde twijfelen aan de klimaatcrisis: ik geef u storm Beryl. Totaal buiten alle "normale" stormen. Maar blijf het...