vrijdag 9 februari 2024

Gewasbeschermingsmiddelen zijn niet gevaarlijk?...

Het blijft interessant, om geen ander woord te gebruiken, dat van gewasbeschermingsmiddelen altijd bij hoog en bij laag wordt volgehouden dat ze niet gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid. (Over de gezondheid van de rest van de planeet gaat het wonderlijk genoeg nauwelijks...)

Waarom zijn dit soort terugroepacties dan nodig?

   De spinazie in de verpakkingen van 200, 400 en 600 gram bevat een teveel van het gewasbeschermingsmiddel acetamiprid. Dit bestrijdingsmiddel is bedoeld om bepaalde te verdelgen, en is in bepaalde hoeveelheden ook schadelijk voor de menselijke gezondheid. Met alleen water was je eventuele restjes bestrijdingsmiddelen niet weg.
Hoe je de groenten wél schoon krijgt? Door ze in een badje van baking soda te doen, zo ontdekten onderzoekers volgens het magazine


Ja, dat is best gezellig, maar ondertussen spuiten we die handel over de hele planeet uit, met als boodschap: 'Als het niet te veel is, is het niet schadelijk'.

😭

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Storm Beryl totaal buiten elke schaal

Iedereen die nog wilde twijfelen aan de klimaatcrisis: ik geef u storm Beryl. Totaal buiten alle "normale" stormen. Maar blijf het...