dinsdag 30 januari 2024

Wilders wil helemaal niet regeren

Een post over het drama dat we informatie noemen:

https://www.reddit.com/r/thenetherlands/comments/1ae4bbk/comment/kk7yk48/?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3

Wilders wil helemaal niet regeren; Wilders kan helemaal niet regeren. Hij wil aan de zijlijn staan en roepen dat de rest het fout doet. Op het moment dat hij wel moet gaan regeren blijkt dat:

  1. hij vrijwel zijn hele verkiezingsprogramma moet laten vallen [als het al niet onrechtstatelijk is dan kost het bergen geld]

  2. dat hij in zijn 1 manspartij helemaal de mensen niet heeft

  3. problemen in de praktijk heel wat complexer zijn dan dat je dacht (daar kun je het hele lijstje van alle milieuproblemen aan plakken, maar ook migratie, de zorg, etc etc)

Wilders zal er alles aan doen om zo lang mogelijk te zeggen dat ze er uit komen, maar ik denk dat dat niet gaat gebeuren. Het beste wat VVD en NSC kunnen doen is hem dwingen wel in een kabinet te gaan zitten om aan zijn achterban te laten zien wat er dan gebeurt.

Wilders is het toonbeeld van een keizer zonder kleren. Hij heeft nu wel het mandaat, maar noch de plannen noch de mensen om die plannen te maken.

(Laat me niet lachen, Dion Grauss als miniister... )

VVD heeft dit al gemerkt, maar die wisten dat al: NL wordt een lachertje als Wilders in de regering zou komen. NL verkwanselt daar mee zijn internationale reputatie. En dat is voor een handelsland een heel slecht idee.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Storm Beryl totaal buiten elke schaal

Iedereen die nog wilde twijfelen aan de klimaatcrisis: ik geef u storm Beryl. Totaal buiten alle "normale" stormen. Maar blijf het...